Workshop Weihnachts-Oratorium

Zondag 13 december
Bij de workshop Weihnachts-Oratorium dansen we op de prachtige muziek van J.S. Bach. We gaan daardoor nog beter luisteren en genieten van de muziek. Die muziek en de teksten krijgen daardoor nog meer kleur en diepte. Tijdens deze middag krijg je ook achterinformatie over Bach en toelichting op de symbolische betekening die de componist aan zijn muziek heeft meegegeven.

Wilma Vesseur heeft kringdansen op deze bijzondere muziek gechoreografeerd. Op 13 december verdiepen we ons in een aantal daarvan. De dansen sluiten aan bij het thema dat tijdens de dansmiddag wordt geïntroduceerd. Sommige dansen zijn snel, andere rustiger. De teksten die we horen, omgezet in beweging, voelen we in ons lichaam. 

De muziek en de teksten resoneren zo in ons lichaam en dat nodigt uit tot improvisatie, met of zonder muziek. En vanuit de beweging en de muziek komen we als vanzelf tot stilte en tot (zit)meditatie. Je bent van harte welkom. Danservaring is niet nodig.

Workshop Weihnachts-Oratorium: kerstverhaal in dans

Algemene informatie

Datum: zondag 13 december 2020 van 13:00 – 17:00 uur
Plaats: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, Utrecht (gemakkelijk bereikbaar met OV)
Kosten: € 25,- graag overmaken op bankrekening NL 06 INGB 0005 0768 92 t.n.v. DANSBELEVEN Utrecht onder vermelding van dansdag WO.
Opgave: via de mail: info@dansbeleven.nl of via het contactformulier en door het geld over te maken. Maximum aantal deelnemers: 12.

Informatie rond corona preventie

  • De zaal is goed geventileerd (in- en uitgaande lucht zijn gescheiden)
  • We verbinden niet met de handen bij de kringdans en maken ook verder geen fysiek contact
  • We wassen vooraf en achteraf onze handen (ook bij de pauze)
  • Kom niet bij verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of verhoging/koorts). Je krijgt je geld terug als je om die reden vlak van tevoren afzegt
  • Om genoeg ruimte te hebben is het maximum aantal deelnemers 12 en wordt er een wachtlijst aangelegd