Meteen naar de inhoud

Ervaringen van cliënten

Marijke
Een reis waarin ik mezelf mocht ontmoeten…
Toen ik bij Jacqueline aanklopte zat ik nog heel erg opgesloten in mijn lijf en wist ik niet wat ik met mijn bewegelijkheid aan moest. In feite drukte ik tegelijk op het gas- en rempedaal.
Ik verlangde naar anders en besloot de sprong in het diepe te wagen; dansen vond ik dan wel prachtig om te zien, maar het zelf doen is stiekem best eng.
Stapje voor stapje gingen we samen op pad. Jacqueline begeleidde me en speelde in op wat zich aandiende. Nodigde me uit te onderzoeken. Dan weer blikten we terug, om daarna het pad te vervolgen of juist een zijweggetje in te slaan. Er was veel ruimte en respect. Langzaam maar zeker vond ik een rust in mezelf, werd het geschreeuw van de muppets in mijn hoofd (die al dat bewegen in eerste instantie maar raar en stom vonden) zachter en genoot ik elke sessie meer van het dansen. Mmm… heerlijk!

Chris
Als oorlogsveteraan heb ik uitgebreid aan mijn PTSS gewerkt. Wat ik zocht was een plek waarin ik kon onderzoeken hoe ik vrijer in het leven kan staan. Ik ontdekte tijdens dit traject hoeveel er allemaal in mijn lichaam is opgeslagen aan herinneringen. Via de combinatie van mindfulness en beweging kon ik me daarvoor op een veilige manier openen. Daardoor sta ik nu meer in verbinding met mijn gevoel en kan ik meer vrijheid ervaren.

Noortje
In mijn werk kon ik me niet meer ontplooien. Ik kreeg zoveel kritiek dat ik het gevoel had niet meer te kunnen ademen. Ik voelde me een bang kind; ik was aan het piekeren en ik sliep slecht. In dit traject leerde ik mijn lichaamssensaties te voelen, te accepteren en ermee in beweging te komen. Paradoxaal genoeg kon ik daardoor mijn eigen kracht gaan ervaren. Mijn lichaam is nu mijn bondgenoot geworden die me vertelt hoe het met me is. Ik durf mezelf nu te laten zien.