Dansmeditatie

Dansmeditatie brengt verbinding; met jezelf en met de andere dansers. We dansen in een kring; langzame en snellere dansen, waarbij het gaat om de beleving. De passen liggen vast en via vrije beweging (improvisatie) of oefeningen verdiepen we die beleving. Het gaat daarbij niet om perfectie in de dans of om het leren van zoveel mogelijk dansen. Het gaat om wat je erbij ervaart. Danservaring is niet noodzakelijk en ook leeftijd speelt geen rol.

Deze vorm van dansen heb ik ontwikkeld vanuit de opleiding Meditation des Tanzes/Sacred Dance die ik eind jaren negentig in Duitsland heb gevolgd.

Voor wie is dansmeditatie?
Iedereen die van beweging en dans houdt en graag op die manier bij zichzelf wil komen, is van harte welkom bij een proefles aan het begin van het seizoen. Graag opgave vooraf voor een cursus of proefles: Jacqueline van Male: info@dansbeleven.nl

Corona maatregelen
Op basis van de maatregelen van de overheid was het vanaf september in principe weer mogelijk om in de zaal te dansen. Gezien het oplopend aantal besmettingen heb ik in oktober besloten de cursus geen doorgang meer te laten vinden. Hopelijk kunnen we in de loop van februari 2021 wel weer van start gaan. De regels die bij dansmeditatie blijven gelden zijn: 

  • we verbinden niet met de handen bij de kringdans en maken ook verder geen fysiek contact
  • was je handen aan het begin en aan het einde van de dansavond
  • kom niet bij verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of verhoging/koorts)
Dansmeditatie, de dans als mandala

Cursus informatie

Plaats: Basisschool De Zonnewijzer, Zonnehout 1, 3991 MV Houten

Tijd: dinsdag van 20.00 – 21.30 uur

Data 2021vanwege corona gaan de lessen tot de zomer niet door. Informatie over de data vanaf september volgt.