Dansimprovisatie

Dansimprovisatie helpt je te genieten van je eigen beweging. Vrijheid en ruimte te ervaren. Lichaamsgevoel te ontwikkelen en meer bij jezelf komen.

Elke les is er een thema dat we gaan verdiepen. Daarbij oefenen we met verschillende bewegingskwaliteiten. Zo kun je ontdekken wat er bij jou past en hoe je je ‘bewegingsrepertoire’ kunt uitbreiden. Dit heeft uiteindelijk ook effect heeft op de manier waarop je op het dagelijks leven reageert.

In de les zit een opbouw rond het thema. Af en toe dans je in twee- of drietallen om steeds weer terug te keren naar het op jezelf bewegen en bij jezelf terugkomen. We dansen op verschillende soorten muziek of soms zelfs zonder muziek. De opdrachten helpen je om je fantasie te prikkelen en ruimte en kracht te ervaren. Het gaat niet om ‘mooi’ dansen. Dat doet er niet toe. Je danst! Danservaring is niet nodig.

Corona maatregelen
Op basis van de maatregelen van de overheid was het vanaf september in principe weer mogelijk om in de zaal te dansen. Gezien het oplopend aantal besmettingen heb ik in oktober besloten de cursus geen doorgang meer te laten vinden. Hopelijk kunnen we in in de loop van februari 2021 wel weer van start gaan. De regels die bij dansmeditatie blijven gelden zijn: 

  • we maken geen fysiek contact bij het dansen
  • was je handen aan het begin en aan het einde van de dansavond
  • kom niet bij verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of verhoging/koorts)

Cursusinformatie

Plaats: Basisschool De Zonnewijzer, Zonnehout 1, 3991 MV Houten

Tijd: dinsdag 20.00 – 21.30 uur

Data 2021: vanwege corona gaan de lessen tot de zomer niet door. Informatie over de data vanaf september volgt.