Meteen naar de inhoud

Dansimprovisatie

Dansimprovisatie helpt je te genieten van je eigen beweging. Vrijheid en ruimte te ervaren. Lichaamsgevoel te ontwikkelen en meer bij jezelf komen.

Elke les is er een thema dat we gaan verdiepen. Daarbij oefenen we met verschillende bewegingskwaliteiten. Zo kun je ontdekken wat er bij jou past en hoe je je ‘bewegingsrepertoire’ kunt uitbreiden. Dit heeft uiteindelijk ook effect heeft op de manier waarop je op het dagelijks leven reageert.

In de les zit een opbouw rond het thema. Af en toe dans je in twee- of drietallen om steeds weer terug te keren naar het op jezelf bewegen en bij jezelf terugkomen. We dansen op verschillende soorten muziek of soms zelfs zonder muziek. De opdrachten helpen je om je fantasie te prikkelen en ruimte en kracht te ervaren. Het gaat niet om ‘mooi’ dansen. Dat doet er niet toe. Je danst! Danservaring is niet nodig.

Voor wie is dansimprovisatie?
Iedereen die van beweging en dans houdt en graag op die manier bij zichzelf wil komen, is van harte welkom bij een proefles aan het begin van een seizoen. Graag opgave vooraf voor een cursus of proefles bij: Jacqueline van Male: info@dansbeleven.nl. Een nieuwe cursus zal op zijn vroegst in januari 2022 starten. 

Cursusinformatie

Plaats: Basisschool De Zonnewijzer, Zonnehout 1, 3991 MV Houten

Tijd: dinsdag 20.00 – 21.30 uur

Data 2021omdat ik Long Covid heb, vinden er in het voorjaar van 2022 geen lessen plaats.