Authentic movement, ontdek wat jou beweegt

Tijdens een danstherapie sessie gebruik ik vaak muziek. Dat kan je helpen om in beweging te komen. Maar muziek kan ook afleiden. De muziek of het ritme passen b.v. niet goed bij wat je op dat moment voelt of hoe je gevoelens zich ontwikkelen. Of de muziek roept iets in je op, terwijl er eigenlijk van binnen iets anders leeft.

Daarom stel ik tijdens een sessie soms voor om zonder muziek te werken. Dat komt in de richting van Authentic movement. Want daarbij sluit je je ogen en leg je contact met je lichaam.

Wachten, voelen. Komt er een bewegingsimpuls omhoog? Spontaan, zonder dat je er over nadenkt? En kun je die impuls volgen tot er nieuwe impulsen komen? Als je zo leert bewegen, krijg je meer contact met je lichaam, word je je bewuster van je lichaam. Van wie je bent en wat er belangrijk is voor jou.

Getuige
Tijdens het bewegen, neem je jezelf waar. Je bent getuige van je eigen bewegingen.
Maar er is ook een externe getuige; die je waarneemt zoals je bent, die er voor jou is. Iemand met wie je na het bewegen kunt uitwisselen, omdat je gezien bent. In de danstherapie sessie ben ik die externe getuige voor jou.

Authentic movement biedt structuur om zo te kunnen werken. B.v. met duidelijke afspraken over tijd en ruimte. Dat geeft houvast en helpt je om echt naar binnen te kunnen gaan.